Muffinki marchewkowe
4 średnie marchewki (2 szklanki tartej)1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
0,5 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
3/4 szklanki oleju
3 duże jajka
1 szklanka brązowego cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Suche składniki wymieszać, mokre składniki wymieszać. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać energicznie łyżką. Wlać do foremek na babeczki i piec w temperaturze 180 st. C przez 20-25 minut.
Można lukrować i pokryć kolorową posypką.
Smacznego!
Muffinki marchewkowe - smaczne i ładne dla oka |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz